V čem tkví tajemství provazochodců? Dokážeme zasáhnout šíp v terči druhým šípem jako Robin Hood? Jak ošálit chuťové pohárky? Další otázky, na něž naše trio vědců a pokusných králíků hledá odpověď. Francouzský dokumentární cyklus

Litujeme, ale video není dostupné
Litujeme, ale video není dostupné

Ostrostřelec Robin Hood dokáže ve většině filmových zpracování nastřelit svůj vlastní šíp dalším šípem vystřeleným ze stejného místa. Zvládl by toto i přeborník v lukostřelbě? A jaké by k tomu potřeboval vybavení. To chce zjistit naše trio zvědavých experimentátorů. Ve druhé části si Agáta, Vincent a David užijí kulinářských specialit. Tématem jejich bádání totiž bude chuť a možnosti, jak ji ošálit. Do jaké míry je naše vnímání chuti ovlivněno ostatními smysly? Poznáme, že jíme rajče, i když bude mít naprosto změněnou konzistenci? To je úkol pro tým Vědy na vlastní kůži a odborníky na molekulární kuchyni. Ve třetím pokusu dá Vincent opět své tělo všanc a na vlastní kůži si vyzkouší chůzi po laně nad otevřenou roklí. Spadne, nebo nespadne? To ukáže až samotný závěr dnešního dílu.