Oblast Camargue a moderní francouzská kuchyně z lokálních surovin. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Příjemné setkání nás čekalo v části Provence Camargue, vesničce La Chassagnette. Navštívili jsme zde kouzelné místo, bývalou ovčí farmu, která byla s neobvyklým a vytříbeným citem pro design zrekonstruována. S lehkostí tu snoubí staré s moderním a vše navozuje pocit domova. To vše je obklopeno vábivou rajskou zahradou, políčky a záhony, jejichž úroda se, nejčerstvější a nejdozrálejší jak jen může být, zpracovává v místní kuchyni. Právě zde působí už řadu let šéfkuchař Armand Arnal. Jeho kuchyně je neuvěřitelně vynalézavá a inspirativní. Kromě toho, že využívá výtečnou zeleninu a ovoce v bio kvalitě místní zahrady, zajišťuje si ingredience pouze od lokálních dodavatelů a v jeho restauraci dostanete pouze bezlepkové pečivo. Mimo jiné je držitelem michelinské hvězdy. Ačkoliv se mohou zdát recepty trochu odvážné, chutnají výtečně a jsou velmi harmonické. Co si Armandem uvaříme? Makrelu s třešňovým salátem, gazpacho ze žlutých rajčátek, holubí prsíčka s pórkem a rybízem. Těšte se na návštěvu Camargue, přírodní rezervace, jednoho z největších mokřadů, kde uvidíte hejna plameňáků i stáda bílých koní. Místní slaniska jsou zdrojem kvalitní a známé soli z Camargue, stejně tak rozlehlé plochy rýžových polí přinášejí úrodu několika druhů kvalitní rýže.

Recepty v tomto dílu