Kuchyně francouzského venkova a slavná marseillská bouillabaissa. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Z malebného Lourmarinu, který jsme navštívili v předchozím díle, vás zavedeme nejprve na francouzský venkov do oblasti Luberon. V městečku Cadenet ve své restauraci vaří žena ověnčená michelinskou hvězdičkou – je to energická a sympatická Reine Sammut, která místo studia medicíny dala přednost kuchařskému řemeslu. Jak je vidět, dobře se jí v profesi daří. Nechává se znovu a znovu inspirovat každým dnem a její jídla tak nejsou nudná a nesou stopy ženské kreativity. Co pro diváky České televize Reine připraví? Artyčoky dušené se zeleninou a špekem a plněné cuketové květy. Z poklidné venkovské usedlosti se přesuneme do životem kypící Marseille, největšího a nejstaršího francouzského přístavu. Barvité kosmopolitní město s dávnou historií nás zavede do maličkého starého přístavu ve Vallon des Auffes. Zde si v jedné z nejvyhlášenějších restaurací, kde se můžete setkat i s hvězdami stříbrného plátna, uvaříme proslulou marseillskou bouillabaissu a sépie po provensálsku.

Recepty v tomto dílu