Tipy na dubnové pohoštění. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Předjaří nám přineslo klimatické zvraty a od aprílového dubna lze očekávat něco podobného. Zimníky máme stále v pohotovosti a nemůžeme se dočkat, až sluneční svit zesílí a my definitivně odložíme teplé vrstvy oblečení. Stejně jako šatstvo, začneme pomalu odlehčovat i stravu. Namísto tučného pečeného masa zvolíme libovější hovězí nebo rybu. Proto jsme si připravili povídání o mase vhodném na hovězí steaky a názorně si ukážeme, jak dosáhnout žádoucího stupně propečení rare, medium rare, medium nebo well done (mezinárodní terminologie úpravy steaků, kterou kluci podrobně objasní). Po domácku si připravíme tatarský biftek, upečeme zeleninové provensálské koláčky a pohovoříme o bylinkách, které patří do světoznámé provensálské směsi. Posledním tipem, jak zpestřit jídelníček, bude gratinovaný losos.

Recepty v tomto dílu