Maso

Telecí svíčková plněná kaštany

600 g telecí svíčkové
200 g pečených kaštanů
100 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
½ svazku tymiánu
1 lžíce švestkových povidel
300 ml červeného vína
200 ml vývaru
Sůl
Pepř

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na rozehřáté pánvi orestujeme. Maso prošpikujeme kaštany. Přeřízneme je v půl a dostaneme co nejhlouběji do masa. Na svíčkovou dáme také lístky tymiánu a opepříme.

Na rozpálenou slaninu položíme maso a opečeme půl minuty z každé strany. Až se zatáhne, přendáme ji do pekáče. Pečeme 10 minut na 190 stupňů.

Do výpeku na pánvi přidáme najemno nakrájenou cibuli. Restujeme, dokud nezezlátne. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, tymián – klidně celé snítky, které ale na závěr vytáhneme – a povidla. Výpek zalijeme vývarem, mícháme a přiléváme víno. Povaříme asi 10 až 15 minut, aby se nám vyvařil alkohol.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl