Maso
Tuniské telecí maso „tajine“
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/213/213522161060077/286357.jpg?1382346673)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10567271931/foto09/recepty/m_2004.jpg?1634811034)
800 g telecí plece na kostky
2 velké cibule
50 ml oleje
3 stroužky česneku
kmín
¼ lžičky mleté skořice
1 lžíce cukru
Sůl
Pepř
¼ lžíce cukru
Sůl
Pepř
¼ lžičky mletého zázvoru
Špetka šafránu
Špetka muškátového oříšku
300 ml kuřecího vývaru
200 g sušených švestek
Hrst čerstvého koriandru
Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka. V kastrolu si rozehřejeme olej a zaneme opékat osolené a opepeřné maso. Až se maso orestuje, vyndáme ho. Ve výpeku budeme péct cibuli a česnek. Přidáme sušený zázvor, skořici, kmín, mletý koriandr, cukr a zamícháme. Maso vrátíme do kastrolu. Přidáme zázvor. Maso podlijeme vývarem a mícháme. Přikryjeme a dáme péct na 45 až 60 minut při 170 až 180 stupních.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů