Málokterá hospodyňka dokáže uvařit dobrou „poctivou“ omáčku. Vendula chce překvapit svého přítele skvělou koprovkou, ale potřebuje poradit. Náš tým přijíždí se speciálním receptem vyhlášeného hotelu (2011)

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Litujeme, ale video není dostupné

I v dnešní době minutek a salátů si omáčky udržují pevnou pozici v jídelníčcích českých rodin i restaurací. Jak ale skvělou omáčku uvařit, už spousta hospodyněk neví. Vendulčin přítel má omáčky moc rád, a tak si Venula pozvala na pomoc Kuchařskou pohotovost. Chce se naučit koprovku, ale tu nejlepší široko daleko. Mirek Kalina proto tentokrát sáhl po originálním receptu na koprovou omáčku, jakou vařívali ve vyhlášeném pražském hotelu Šroubek. V několika detailech se liší od běžně používaných receptů a věřte – detaily dělají zázraky. A Mirek navíc ukáže, že lahodná koprová omáčka nemusí být vždy jen s knedlíkem a hovězím.