MasoPomazánky

Domácí paštika z drůbežích jater s portským

1 kg drůbežích jater
1 salátová světlá cibule
2 stroužky česneku
250 g másla
0,4 l smetany
0,3 l portského
lanýžový olej
sůl, pepř
chléb nebo bagetky

Máslo a smetanu ohřejeme na sporáku. Játra očistíme a orestujeme na másle společně s cibulí a česnekem. Vše vložíme do mixeru. Na pánev, kde se restovala játra, přidáme portské a zredukujeme ho na 1/3. Připravené víno přidáme k játrům a vše společně vymixujeme do hladka. Přidáme lanýžový olej a dochutíme solí a pepřem. Paštiku propasírujeme přes jemné síto do kameninové nádoby a necháme vychladit. Podáváme s opečeným chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl