Vaříme snadno a rychle bez vážení. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Použijeme-li obyčejný hrneček jakožto měrnou jednotku, máme práci v kuchyni o mnoho jednodušší. Nepotřebujeme váhu a odpadá složité dávkování. Stačí počítat hrnky, zamíchat a máme téměř hotovo. A nějaký ten hrnek máme vždy po ruce. Dodržíme-li hrnečkové poměry, recept by měl bezchybně fungovat. Filip s Ondřejem dávají tipy, jak upéct výtečnou hrnečkovou ořechovo-cuketovou bábovku. Cuketu můžete bezpochyby nahradit i právě sezónní dýní. Recept na bublaninu z hrnku se hodí celoročně, vždyť můžeme použít zmrazené ovocné zásoby od rybízu až po švestky. Pomocí hrnků můžeme odměřit suroviny i na poctivou domácí sekanou s kapustovo-kedlubnovým ragú.

Recepty v tomto dílu