Vaření se zelenými poklady. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Jídla ochucená a ozdobená nejrůznějšími čerstvými bylinkami jsou lahodná a zároveň i příjemná na pohled. Vždyť malá snítka bylinky, kterou je pokrm ozdoben, dokáže povzbudit naši chuť. Využívejme sezóny, seč to jde, bylinky sázejme, pěstujme a vařme s nimi. Aby se nám dařilo bylinky pro vlastní potřebu dobře vypěstovat, poradí nám zahradnice, co vyžadují rostliny v květináči na balkoně a co na záhoně v zahrádce. Zásobeni čerstvými bylinkami vás zveme k letnímu, lehkému jídlu a dobře stravitelnému menu. Předkrm bude tvořit bylinková omeleta s kozím sýrem a listovým salátem. Cuketka se blýskne bylinkovým kabátkem a kuřecí prsíčko plněné bylinkovým máslem se smetanovým rizotem z krup a čerstvé majoránky vám také určitě zachutná.

Recepty v tomto dílu