Vaříme ze surovin oceněných značkou Regionální potravina. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Konečně přišel čas, kdy se v naší zemi motivují výrobci kvalitních a poctivých potravinářských výrobků, je kladen důraz na původní výrobu, lokální suroviny a dbá se na prvotřídní kvalitu. Z produktů oceněných značkou Regionální potravina budeme dnes vařit i my. Naším zázemím pro setkání s producenty a také pro přípravu jídel se stal Dalešický pivovar. V prostorách, kde se natáčely legendární Postřižiny, jsme připravili z Farmářského uzeného sýra s mandlovou příchutí lahodný a osvěžující salát s ovocem a ořechy. Keřkovské rohlíčky jsou hlavní ingrediencí v bramborovém salátu, který tvoří přílohu k pečenému vepřovému kolenu na Dalešické 11°. Ochutnali jsme tvarohový krém s čokoládou rodiny Němcovy a s paní Renatou upekli Dalešické medové řezy.

O značce Regionální potravina a produktech nejen z Vysočiny si přečtěte více na stránkách projektu Regionální potravina.

Recepty v tomto dílu