Pestré jarní menu nejen pro ty, kteří slaví svůj svátek. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Jaro je v plném proudu a nositelé jména Jaroslav slaví 27. dubna svátek, právě v den, kdy vysíláme vaření s Filipem a Ondrou. Po dlouhé zimě můžeme bez okolků příchod teplých dnů oslavit a uvařit menu na oslavu jara i svátku všech Jaroslavů. Jaroslav je jméno slovanského původu a je původně odvozené od slova „jaryj“, což znamená bujarý, prudký, silný i přísný. Druhá část slova „slav“ znamená významný, slavný. Tedy, dáme-li vše dohromady, oslavujeme bujarost a sílu, kterou se toto roční období vyznačuje.

S kluky bude vařit kamarád, jak jinak než Jarda. Menu se bude skládat ze salátu z červené čočky, pestrobarevných paprik a rukoly, druhý salát pak tvoří rostbíf s rajčaty a variací cibulek. Známé kuchařské duo potom vyrobí domácí těstoviny s kuřecím masem a omáčkou. Na závěr kluci upečou, především pro ženy Jaroslavy, čokoládový fondant s jahodovou omáčkou.

Recepty v tomto dílu