Vaříme v Dobřanech u Plzně z oceněných regionálních potravin. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

V návaznosti na předchozí díl pokračuje putování s Kluky v akci po Plzeňském kraji. Výchozí stanice bude v malém pivovaru v Dobřanech, kde zkušený sládek vaří nefiltrované pivo proslulou českou technologií s použitím tradičních surovin – sladu, chmele a vody.

Pivo oceněné známkou Regionální potravina nepodáváme jen k jídlu, nýbrž z něj i vaříme. Inspirováni francouzským choucroutem, upečou kluci šukrut plzeňský, kompletně celý z regionálních potravin. Přešínské klobásky a špekáčky, kysané zelí a dobřanské pivečko se v pekáčku pěkně propečou a předají si vzájemně své chutě a vůně.

Fantastické jídlo z jednoho hrnce. Šťavnaté hovězí maso ve skle jsme si, pravda, vypůjčili z Karlovarského kraje, abychom uvařili lahůdkový minutkový gulášek se zeleninkou.

Vrcholem kulinářského klání je výtečná mátová palačinka s pivní marmeládou a sušenými hruškami, marinovanými v medovině ochucené chmelem a zázvorem.

Recepty v tomto dílu