S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na ochutnávku švýcarských sýrů, za nejvýše položeným metrem na světě a legendou o bernardýnském soudku rumu

Jihošvýcarský kanton Wallis je místem samých „nej“ – najdeme zde největší počet čtyřtisícových vrcholků v Alpách, nejvyšší horu Švýcarska, nejvýše položené metro na světě, nejvyšší přehradní hráz v Evropě či nejluxusnější horská střediska, jakými jsou třeba Crans Montana, Saas Fee nebo Zermatt. Do posledně jmenovaného se ale třeba běžným autem už nepodíváte, vjezd je povolen pouze elektromobilům. Zdravé životní prostředí si místní obyvatelé chrání nejen kvůli turistickému ruchu, ale také kvůli zemědělství. Pod zasněženými štíty hor se vyrábějí nejen pověstné švýcarské sýry, ale také výborné víno a další produkty. Přestože ve sněžném skupenství je v kantonu vody dostatek, v tekutém se některým údolím nedostává. Proto obyvatelé už ve středověku vybudovali unikátní systém zavlažovacích kanálů zvaných sounen.