Babiččiny domácí italské těstoviny na mnoho způsobů, výroba mozzarelly a návštěva originálního řeznictví – restaurace. Z francouzského dokumentárního cyklu o dětech a jejich oblíbených jídlech

Litujeme, ale video není dostupné
Litujeme, ale video není dostupné

Donatellovi je deset let a žije ve vesnici Alborello. Jako každý Ital miluje těstoviny – a ty umí ze všech nejlépe připravit jeho babička. Díky ní je Donatello skutečně zasvěceným průvodcem po italské kuchyni. Ukáže nám, jak se dělají různé tvary těstovin, ale zavede nás i do výrobny sýrů, kde nás seznámí s postupem výroby vynikající mozzarelly. Zavítáme i do zvláštního řeznictví, které se pouze dvakrát v týdnu promění v restauraci – zato vyhlášenou! Dnes si Donatello s rodinou pochutná na špízu z vnitřností a na mase plněném sýrem nebo na taralini – speciálních těstovinách z mouky, olivového oleje a bílého vína.