Alkohol je koření, které má své určení (2010). Co všechno nevíme a víme o tom, co pijeme a jíme

Alkohol je koření, které má své určení.

Recept v tomto dílu


Víte, že...

Vařit s vínem je věda. Například bílý Sauvignon je vynikající do jídel s bylinkami, kterým dodá lahodnou chuť. Kalifornské červené víno Zinfandel se díky aroma bobulí a višní hodí do sladkých omáček ke zvěřině a mladé Chardonnay zase skvěle zvýrazní ořechovou chuť koláčků.


Víte, že...

Zkoušeli jste někdy přidat při obalování řízků do vajíček trochu piva namísto mléka? Tuto lahůdku můžeme jen doporučit. Řízky budou mít nejen vynikající chuť, ale pokrm navíc absorbuje při smažení mnohem méně tuku.


Víte, že...

Máslový krém je náchylný k rychlému žluknutí. Chcete-li jím naplnit cukroví, přidejte do krému trochu koňaku, nebo jiného dobrého alkoholu. Lihovina přece jen trochu proces žluknutí zpomalí.