Voňavý svět přírodní apatyky. V lese, na zahradě i na parapetu za oknem. Naučíme vás, jak nakládat s bylinkami a jak je správně použít. Dopřejeme chuťovým buňkám požitek z jídel, kterým bylinky dodají ten správný šmrnc!

Obsah dílu

Přehrát vše

Stará dobrá štamprlička voňavé slivovice, pěkně ráno na lačno, to byl způsob, jímž se s parazity vyrovnávali už naši předkové. RNDr. Vít Grulich tentokrát představí zdatné pomocníky v boji s tímto „vnitřním nepřítelem“ – hořký pelyněk pravý a ořešák královský. Eva Francová nám společně se Simonou ukáže, jak na červa pomocí pikantního česnekového taratoru. Shrneme si, jaké bylinky a které jejich části sbírat v květnu. PhDr. Rameš ze Státního archivu v Třeboni nám odhalí více o nemocech Rožmberků a jejich léčbě. A třešinkou na dortu bude jeho slivovice s macerovaným česnekem. Brrr! Raději se roupům vyhněte.

Recepty v tomto dílu:

Bylinky v tomto dílu: