Voňavý svět přírodní apatyky. V lese, na zahradě i na parapetu za oknem. Naučíme vás, jak nakládat s bylinkami a jak je správně použít. Dopřejeme chuťovým buňkám požitek z jídel, kterým bylinky dodají ten správný šmrnc!

Obsah dílu

Přehrát vše

Po očistě a půstu přichází na řadu jarní radost při oslavě Velikonoc. Prostřednictvím bršlice, sedmikrásky a divoké pažitky ji dopřejeme nejenom naší imunitě, ale díky velikonočnímu receptu Evy Francové i chuťovým buňkám. Navštívíme také pomyslnou kuchyni tradiční čínské medicíny a objasníme si její přístup k bylinkám. Jaro si samozřejmě žádá práci na zahradě. Naučíme se řízkovat rozmarýn i levanduli. A dozvíme se, proč jíst hořké stvoly pampelišky. Režie Vít Karas

Procvičte si bylinky

Co je toto za hojně využívanou léčivku?

Tato bylina je už od Antiky využívána pro svůj příznivý vliv na trávící ústrojí a dýchací cesty. Používá se zejména jejích listů.

U nás velice rozšířená bylina, kterou najdeme na loukách a polích, na zahradách i podél cest, obecně na sušších a kamenitějších či písčitějších půdách.

Tato žlutá rostlina se vyskytuje ve vlhčím prostředí po celé Evropě a v Asii.

Co je toto za krásnou alpskou rostlinu?

Recepty v tomto dílu:

Bylinky v tomto dílu: