Voňavý svět přírodní apatyky. V lese, na zahradě i na parapetu za oknem. Naučíme vás, jak nakládat s bylinkami a jak je správně použít. Dopřejeme chuťovým buňkám požitek z jídel, kterým bylinky dodají ten správný šmrnc!
Obsah dílu
Po očistě a půstu přichází na řadu jarní radost při oslavě Velikonoc. Prostřednictvím bršlice, sedmikrásky a divoké pažitky ji dopřejeme nejenom naší imunitě, ale díky velikonočnímu receptu Evy Francové i chuťovým buňkám. Navštívíme také pomyslnou kuchyni tradiční čínské medicíny a objasníme si její přístup k bylinkám. Jaro si samozřejmě žádá práci na zahradě. Naučíme se řízkovat rozmarýn i levanduli. A dozvíme se, proč jíst hořké stvoly pampelišky. Režie Vít Karas