O pralinkách

Je to lepší než sex, říkají milovníci čokoládových pralinek. Není lehké přijít na kloub tajemství výroby těch pravých, belgických. Nejslavnější firmy jako Godiva, Neuhaus nebo Leonidas pečlivě hlídají recepty a nechtějí příliš pouštět návštěvníky do své kuchyně. Přitom základ čokoládových pralinek je všude stejný: kakao, máslo a cukr. Tato trojice se vařením promění v táhlou sladkou hmotu, do níž se může přidávat podle libosti cokoliv – ovoce, marcipán, ořechy, kokos, rozinky, karamel a další věci. Ačkoliv každý výrobce má všechny ingredience k dispozici, výsledek je různý. Na druhou stranu, v Belgii se málokdy můžete splést. Čokoládové pralinky jsou výborné téměř kdekoliv. Je to jako se šampaňským – ačkoliv po celém světě najdete stovky dobrých i špatných značek perlivého vína, to nejlepší a nejdražší je výlučně ze Šampaně.