Podzimní nadílka ovoce umožní Bethany spustit zavařovací radovánky. Jak ale dopadnou její povidla a džemy v porovnání s nejslavnější českou marmeládou, kterou kupuje i britská královna? Režie I. Chaun

Nasbírané jahody, natrhaná jablka, hrušky, višně, ale také třeba rebarboru zavařuje po celé léto i podzim Bethany do skvělých domácích marmelád. Nedaleko v šumavském Srní se ale v malé domácí kuchyni rodí zavařeniny, které vyhrály ve světové konkurenci dvou tisíc vzorků a získaly dvě zlaté gurmánské hvězdy ve Velké Británii. Šumavský citrónový džem tak nyní kupuje dokonce i britská královna. Bethany s Vaškem se proto vydají zjišťovat, v čem je tajemství úspěchu. A Petr Daniel? Ten pro změnu farmářům ukáže, jak na pravou českou medovinu. Kozám, ovcím, kravkám i prasatům na pastvině ovšem navzdory těmto lahůdkám chutná především chladivá podzimní tráva.

foto: Martin Mrnka a Tomáš Volejník