Jako poděkování letním brigádníkům se nad kuklovským ohništěm rožní beraní maso. A oslici Rozárku čeká první profesionální drezúra. Režie I. Chaun

Oslice Rozárka se stále více vymezuje jak vůči ostatním zvířatům na farmě, tak i vůči častým návštěvám. Jak prozradí přivolaná cvičitelka koní, je nejvyšší čas začít s důsledným tréninkem a vykázat ji do patřičných mezí. Dříve, než některého z hostů pokouše. Své o tom vědí i brigádníci, kteří jako každý rok v létě na farmě pomáhají za nocleh a stravu. Odměnou jim Vašek s Petrem Danielem ugrilují nad ohněm mladého berana, ochuceného podle kanadských zvyklostí. Vaškův ručně dělaný stůl, na kterém se hody odehrají, by přitom klidně snesl porovnání i s dřevařskými výrobky, které viděli farmáři na slavnostech dřeva ve Volarech.

foto: Martin Mrnka a Tomáš Volejník