Hospodářství Vaška a Bethany přivítalo druhý rok na Kuklově novým přírůstkem – oslicí Rozárkou. Při stloukání domácího másla pak oba farmáři zkoušejí, jak pracné je dělat věci po staru. Režie R. Šprongl

Zvládne vyrobit Vašek domácí máslo z ovčí smetany v původní dřevěné máselnici stejně rychle, jako Bethany tyčovým elektrickým mixérem? Pokus o využití staletých vesnických postupů dopadne pro Vaška nečekaně dobře. Dobře se zatím vyvíjí i u nás zapomenutý chov prasat ve výběhu na louce. Vepříci hýří veselou náladou, prospívají mimořádně dobře a jen v opravdu slunečných dnech bývá nutné namazat bílá místa na jejich kůži opalovacím krémem. Oslice Rozárka rozšířila kuklovskou zvířecí komunitu a oba farmáři se opravdu hodně nadřou při sekání kopřiv pro drůbež na staré dřevěné sečkovici.

foto: Martin Mrnka a Tomáš Volejník