V německé rodině si s bratry Albertem a Kiliánem pochutnáme na karbanátcích a tradičním bramborovém salátu

Bavorský karbanátek

Ingredience:

1 kg mletého hovězího masa
3 nakrájené cibule
3 vejce
půl hrnku strouhanky
čerstvá petržel
sůl
pepř
česnek
olivový olej

Nakrájíme usušenou petržel. Smíchame ji s mletým masem a nakrájenou cibulí. Přidáme propasírovný česnek, vejce a strouhanku. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme. Ze směsi tvarujeme rozplácnuté koule, které opékáme v pánvi na olivovém oleji.

Bramborový salát s okurkou

Ingredience:

1 kg vařených brambor
1 salátová okurka
2 červené cibule
olivový olej
sůl
pepř

Vařené brambory nakrájíme na plátky na nasypeme do větší mísy. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a přiožíme k bramborám. Přisypeme pokrájenou červenou cibuli a na závěr dochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Nakonec pořádně promícháme.