Králík pečený s bůčkem a králík na smetaně – to si paní Kateřina pamatuje z dětství. Chtěla by ho ale umět uvařit i jinak. Naučí ji náš tým, jak připravit králíka moderně, bez nadbytečných kalorií? (2011)

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Litujeme, ale video není dostupné

Kateřina a její přítelkyně se občas sejdou, poklábosí a také trochu mlsají. Jednoho dne přišla řeč i na králíka, kterého Kateřina jídávala jako dítě dost často. Ostatní si králíka na talíři matně pamatují z dětství, nebo ho nejedly nikdy. Ale jak králíka připravit, aby tu nebyl navíc bůček nebo těžká smetanová omáčka? Mladé ženy chtějí totiž jíst zdravě a moderně. A tak si Kateřina pozvala na pomoc Kuchařskou pohotovost s prosbou: chtěla by se naučit připravovat králíka moderně – místo knedlíků zeleninu a místo bůčku jen její oblíbený olivový olej. Poradí si s tak jednoznačným požadavkem šéfkuchař Mirek Kalina? (Ale po lehkém králičím mase to možná stejně bude chtít něco slaďoučkého…)