Králík pečený s bůčkem a králík na smetaně – to si paní Kateřina pamatuje z dětství. Chtěla by ho ale umět uvařit i jinak. Naučí ji náš tým, jak připravit králíka moderně, bez nadbytečných kalorií? (2011)
00:00:00 .
00:00:06 Katka má spoustu kamarádek
00:00:07 a často se scházejí na dámských dýcháncích.
00:00:11 Chtěla by je překvapit nějakým lehkým dobrým jídlem.
00:00:14 Vybrala si králíka, se kterým zatím nemá zkušenosti.
00:00:17 A chce ho připravit nějak jinak, než zná od své babičky.
00:00:21 A nebude chybět ani sladká tečka.
00:00:23 -Králík. Trauma mnoha dětí. Jejich malý, hebký,
00:00:28 chlupatý mazlíček se proměnil v chutnou pečínku.
00:00:33 To některé děti i dospělí nemohou strávit do konce života.
00:00:38 Na druhou stranu je to, co si budeme povídat,
00:00:40 velmi chutné a dietní maso,
00:00:42 které se dá připravovat různými způsoby.
00:00:46 Naše babičky ho pekly s bůčkem, aby bylo pěkně šťavnaté.
00:00:50 Ale je mnoho jiných receptů. Dietnějších a modernějších.
00:00:55 A to bude náš dnešní úkol.
00:01:05 -I vy se chcete v kuchyni zlepšit nebo naučit něco nového?
00:01:08 Pomůže vám Kuchařská pohotovost a s ní šéfkuchař Mirek Kalina,
00:01:13 který vařil už ve třech prestižních restauracích
00:01:15 oceněných michelinskou hvězdou.
00:01:36 -Dobrý den.
00:01:37 -Dobrý den. Tak vás tady vítám. Katka, těším mě.
00:01:39 -Mirek Kalina, moc mě těší.
-Potřebujeme vás velmi nutně.
00:01:41 -Tak je to skvělé. Jdeme na to.Pojďme.
00:01:53 -No, to je útulná kuchyňka.
-Líbí?
00:01:55 -Tady se nám bude dobře pracovat.
-To jsem ráda.
00:01:58 -Šaramantní paní domu.
00:01:59 Koukám, to, co budeme vařit, je jasné.
00:02:03 -Králík.
-Uděláme si králíka.
00:02:05 No a chtěl jsem se zeptat,
00:02:07 paní Kateřino, nebo slečno Kateřino.
00:02:09 -Paní. Ale můžeme si tykat, jestli by to šlo.
00:02:12 -Jo, já rád.
-Katka.
00:02:13 -Mirek. Těší mě. Ahoj.
-Ahoj.
00:02:15 -No a Katko, prosím tě, pro koho budeme dnes vařit?
00:02:18 Kdo budou strávníci?
00:02:19 -Strávníci budou moje kamarádky, které se na to moc těší.
00:02:23 -Takže dámská jízda?
-Jsou samozřejmě hladové,
00:02:25 jako každá žena a bude to dámská jízda.
00:02:27 Bude to takové poděkování za to,
00:02:29 že máme spolu hezké vztahy a že spolu kamarádíme.
00:02:32 -Tak to bychom měli udělat i něco dobrého sladkého.
00:02:35 -Sladkou tečku nějakou?
-Něco čokoládového.
00:02:37 -Čokoládové? A nebude to mléčné? To já nemůžu.
00:02:40 -Mléčné to nebude.
00:02:42 Jestli myslíš obsah mléka nebo smetany.
00:02:44 -No.
-To tam nebude určitě.
00:02:46 -Fajn. Čokoládový dortík. Tak na to jsem zvědavá.
00:02:48 Já jsem vyrostla v cukrárně, takže na to se těším.
00:02:51 -Já taky. A jdeme na to.
-Super. Tak jo.
00:02:58 -Když se řekne holčičí dýchánek, tak se mi vybaví Katka.
00:03:04 A taky to, že už jsem žádný dlouho neměla.
00:03:08 -Tak s kamarádkami pořádáme dýchánky, jak se to vezme.
00:03:12 Tak jednou za týden. Jednou za 14 dní.
00:03:15 Podle toho, jak nám vyjde čas.
00:03:16 -Holčičí dýchánek?
00:03:17 Tak vybaví se mi posezení s kamarádkami u čaje a sušenek.
00:03:22 Povídání. Taková uzavřená společnost, která není pro muže.
00:03:27 -Holčičí dýchánek? Hromada chlastu a chlapi.
00:03:37 -Jaké na to máš vzpomínky z dětství.
00:03:39 Protože spousta lidí má z toho králíka až fobie.
00:03:43 Jak ti lidi toho králíka nemají rádi.
00:03:46 -To je pravda, protože všichni ho dělají na jeden způsob.
00:03:50 Buď s bůčkem, nebo pečeného,
00:03:52 nebo na paprice, nebo jak je to s tou omáčkou.
00:03:56 Já jsem na tom králíkovi, dalo by se říct, vyrostla.
00:04:00 -Jasný. Ale vždyť to jsou krásné recepty.
00:04:03 To moje babička taky pekla samozřejmě králíka s bůčkem.
00:04:06 -No. To jo.
00:04:08 -V kombinaci s tím libovým, dietním masem
00:04:12 to ten bůček krásně ovoněl.
00:04:13 Ještě když třeba byl ten bůček uzený.
00:04:15 Bylo to skvělé. Určitě těch receptů je mnohem víc.
00:04:18 No a s omáčkou. Dělá se králík na hořčici.
00:04:22 -A proto jsem si zavolala tebe,
00:04:24 abys mi ukázal i jiné způsoby, jak králíka udělat.
00:04:26 -A to uděláme dnes. Ten způsob bude hodně netradiční.
00:04:30 Tedy aspoň pro české kuchyně.
00:04:32 -Porcování králíka je fyzicky poměrně náročná práce.
00:04:36 A tak ženy určitě ocení pomoc v podobě silných mužských paží.
00:04:41 Na porcích necháváme trochu tuku, protože právě tuk dává jídlu chuť.
00:04:46 -Toto je také výborná část. Pupek s ledvinami.
00:04:50 A máš hotovo.
-Super. To jsem to hezky zvláda.
00:04:52 -Skvěle jsi to zvládla.
00:04:54 Tak to, prosím tě, ještě skvěle opepři a nasol.
00:04:56 -Nasolit a opepřit.
-Taky je důležité říct,
00:04:58 že v normálním případě ten králík, na což nemáme čas,
00:05:02 by se mohl naložit do hrubé mořské soli
00:05:04 třeba s bylinkami a česnekem a nechat ho přes noc.
00:05:08 -Naloženého. Na sucho?
-Ano. On pustí takovou tu šťávu,
00:05:12 protože obsahuje hodně vody, ale to nám nevadí.
00:05:15 Uděláme to tak, že ho osolíme, opepříme a dáme ho rovnou.
00:05:20 -Když by se ta šťáva do té soli dostala,
00:05:22 tak nebude to maso vysušené? Je samo o sobě suché, ne?
00:05:25 -Suché není a uvidíš proč.
00:05:28 Protože opravdu ten olej prostoupí tím masem. Olivový.
00:05:32 Nebude to mastné, ale nebude to suché.
00:05:34 Určitě nebude suchý.
00:05:36 -A opepřit a osolit z obou stran?
00:05:38 -Přesně tak. Ze všech stran.
00:05:43 -Nasolené a opepřené porce králíka
00:05:46 naskládáme v několika vrstvách do hlubokého pekáče.
00:05:50 -To v tom bude plavat?
-To v tom bude plavat.
00:05:53 To se v tom bude táhnout. Pomaličku vařit.
00:05:56 -Toto jak? Takhle nějak?
00:05:58 -Při nízké teplotě. Nižší teplotě než je bod varu.
00:06:00 -A v čem to budeme dělat? V klasickém oleji?
00:06:03 -V olivovém oleji.
-V olivovém.
00:06:04 -Máme olivový olej extra virgin.
00:06:06 Ale samozřejmě, že použití olejů je individuální.
00:06:11 Ale vždycky by ten olej měl být nějakým způsobem fajnový.
00:06:13 Takže to může být i obyčejný
00:06:15 olivový olej, tzv. sansa, který je levnější.
00:06:18 Anebo by to mohlo být kachní sádlo nebo husí sádlo.
00:06:22 -A co klasický olej? To není vhodné?
00:06:24 Takový ten, jak se v tom frituje?
-Ne, to ne. To bych nedával.
00:06:28 Protože ve své podstatě musíš počítat s tím, že ten olej,
00:06:32 nebo ten tuk, ve kterém králíka připravuješ,
00:06:34 ten dává tomu jídlu chuť. A pokud je to tak,
00:06:38 tak bych vždy volil něco fajnovějšího.
00:06:42 -Luxusnějšího.
00:06:47 -No, už si nepamatuji, kdy jsem měla králíka.
00:06:52 Ale možná, když jsem byla malá. Ale nedivila bych se,
00:06:55 kdybych ho nejedla, protože to mám spojené,
00:06:57 že to je velmi pěkné, milé zvířátko. Takže mám pocit,
00:07:01 že jsem ho odmítla jíst dokonce.
00:07:05 -Králíka jsem měla naposledy asi od maminky.
00:07:07 To bude tak půl roku zpátky.
00:07:09 -Já jsem na králíkovi vyrostla. Takže jedla. Mám králíka ráda.
00:07:15 A těším se. Doufám, že bude jinak připravený,
00:07:18 než jsem zvyklá, než připravuji králíka teď pro své děti.
00:07:22 Nebo tedy zatím pro jedno dítě, to druhé ještě nejí.
00:07:24 A že se něco přiučím.
00:07:31 -Tak. Připravíme zeleninu.
00:07:34 Kterou budeme vařit společně s králíkem.
00:07:38 Důležité je taky samozřejmě to,
00:07:40 že ta zelenina, která je velmi dobrá,
00:07:42 fenykl je třeba skvělý pro tento recept,
00:07:46 tak dá chuť tomu králíkovi a i tomu oleji.
00:07:50 Je také důležité říct, že ten olej není na jedno použití.
00:07:54 Ten olej si přecedíš a můžeš ho použít znovu.
00:07:57 Ten olej, který tam zůstane bez té zeleniny,
00:07:59 jen ten čistý olej, tak ten si můžeš uschovat do lednice
00:08:03 a můžeš ho použít při příští přípravě nebo při příštím receptu.
00:08:07 Nemusíš konfitovat jen králíka, můžeš konfitovat třeba kachnu,
00:08:11 můžeš konfitovat kuře,
00:08:12 můžeš konfitovat jakoukoliv drůbež.
00:08:16 Dá se to použít samozřejmě variabilně.
00:08:17 -Tak fajn. To by mě nenapadlo. Já bych ten olej vylila.
00:08:20 -Vylila bys ho? To by byla škoda.
00:08:22 V lednici vydrží poměrně dlouho.
-Hm. Tak to děkuju za tip.
00:08:25 Tak a jdeme na to.
00:08:26 -Jdeme na fenykl. Jaké s ním máš zkušenosti?
00:08:29 -Vůbec žádné.
-Každé děťátko zná...
00:08:31 -Fenyklový čaj.
-Přesně tak.
00:08:33 -No, ale to je všechno.
-To je všechno. Právě to je škoda.
00:08:36 Ne u nás běžná a rozšířená zelenina.
00:08:39 Ale se skvělou chutí a aroma, která se hodí hlavně na přípravu
00:08:43 anebo jako příloha k jemným masům.
00:08:47 -Ale tohle nijak moc necítím.
-Jako je rybí maso, bílé maso.
00:08:51 Ať je to třeba králík, nebo kuře, drůbež atd.
00:08:54 -Hm.
00:08:55 -Já si myslím, že to je škoda. Přidává se do salátů.
00:08:58 -Čerstvý.
-V Itálii, ve Francii
00:09:00 se poměrně často připravuje crudité, což znamená,
00:09:04 že to je syrová zelenina.
00:09:06 A u toho crudité je fenykl nedílnou součástí.
00:09:10 Ten fenykl přeřízneš na půlku. To je jediné, co s tím uděláš.
00:09:14 A takhle ho máme připravený ke konfinování.
00:09:17 -To je vše?
-Ano, přesně, to je vše.
00:09:19 -Tak. Teď už je cítit.
00:09:21 -Cítíš to?
-Hm.
00:09:23 -Jak je vidět, fenykl má široké využití.
00:09:26 Zelené konce se používají například do vývaru,
00:09:29 který tak skvěle ochutíme.
00:09:30 Fenyklové hlízy a brambory ve slupce přeřízneme napůl
00:09:34 a vložíme do pekáče ke králíkovi.
00:09:37 Přidáme ještě celou šalotku a česnek.
00:09:40 -To je výborné. To budu dělat častěji. To mě baví.
00:09:43 Nemusím nic krájet. Skoro nic.
00:09:46 Kromě toho králíka a brambor.
00:09:49 -Tak bylinky. Co tohle je za bylinku?
00:09:51 -Šalvěj?
-Ano. Přesně.
00:09:53 -To jsem sbírala na zahrádce u babičky a u dědy.
00:09:56 Můj děda je bylinkář.
00:09:57 -Tak to jsou skvělé zkušenosti, které se ti hodí.
00:10:01 -No.
-Krásně voní šalvěj.
00:10:03 -Krásně. I je příjemná na omak.
00:10:07 -Hm. Je taková chlupatá.
00:10:10 -No. Sametová.
00:10:12 -Ano, to je ten správný výraz.
00:10:14 -Chlupatá moc není.
-To je tedy správný výraz.
00:10:22 -A tohle je... Ježišmarja.
00:10:27 -Teď jsem to málem řekl. No, schválně.
00:10:29 -Já to vím, ale mně se to hrozně plete.
00:10:31 Tymián to není. Je to rozmarýn?
00:10:33 -Ano. Výborné zkušenosti.
00:10:36 Já jsem úplně nadšen.
00:10:38 -Ten rozmarýn se musí otrhat od těch stonků, ne?
00:10:42 Nebo ty ho tam dáváš celý?
-Můžeš klidně v celku.
00:10:45 Já jsem to akorát trošku potrhal, aby to nebylo takové velké.
00:10:48 -Jo, takhle.
00:10:48 -My to pak stejně akorát vyndáme. To nemusíš ani trhat.
00:10:52 Prostě to tam může být v celku.
00:10:54 Jen aby se nám to tam všechno vešlo.
00:10:56 Přidám tam ještě tymián.
00:10:57 Takže tam máme krásné voňavé bylinky.
00:11:00 Ještě to trochu nahoře posolíme ty brambory a trošku popepříme.
00:11:07 -Aneb co zahrádka dala.
-Přesně tak.
00:11:11 -Tak.
00:11:13 Šup. Posolit.
00:11:18 Ještě? Nebo dobrý?
00:11:20 -Tak.
00:11:21 Skvělé.
00:11:23 -Opepřit?
-Ano.
00:11:28 -Říkej kolik.
00:11:30 -Takhle stačí.
00:11:32 Paráda. Ještě dáme pár kousků bobkového listu.
00:11:36 Ten by tam neměl chybět.
00:11:38 Samozřejmě ho můžeme mít i v čerstvé podobě.
00:11:42 Jakožto vavřín.
00:11:45 A teď to všechno zalijeme olivovým olejem.
00:11:47 A můžeme se pustit do vaření.
00:11:50 -Králík se zeleninou ponořený
00:11:52 do oleje se v pekáči pomalu prováří,
00:11:55 neboli táhne na mírném ohni.
00:11:57 Zhruba po hodině vyndáváme postupně zeleninu a nakonec maso.
00:12:02 Před podáváním králíka ještě opečeme na pánvi
00:12:05 na troše oleje z konfitování.
00:12:25 Opepřené a posolené porce králíka naskládáme do velkého pekáče.
00:12:30 Přidáme kilo na půlky nakrájeného fenkylu,
00:12:33 tři čtvrtě kila na půlky nakrájených brambor grenaille,
00:12:37 čtyři oloupané šalotky a šest stroužků česneku.
00:12:41 Posypeme čerstvým posekaným tymiánem, šalvějí a rozmarýnem.
00:12:46 Přidáme ještě bobkový list,
00:12:48 zalijeme až po okraj olivovým olejem a pozvolna vaříme do měkka.
00:12:53 Průběžně vyndáváme hotovou zeleninu a na závěr maso.
00:12:58 Zeleninu osolíme, opepříme a společně s králíkem
00:13:01 ještě opečeme na teflonové pánvi.
00:13:03 Vše posypeme nasekanou pažitkou
00:13:06 a zakápneme olivovým olejem extra virgin.
00:13:13 -Tak, uděláme náš čokoládový dort.
-Super. Jdeme na to.
00:13:16 -Tak, vezmi si tu nerezovou misku. Já ti do ní dám žloutky.
00:13:27 Ty sama pečeš nějaké čokoládové dorty?
00:13:29 -No, čokoládové dorty ne, ale ráda peču koláče nebo buchty.
00:13:32 -Jé, tak to je krásné.
-To mě maminka naučila s babičkou.
00:13:36 -Radši ochutnám, jestli je to opravdu cukr.
00:13:40 -Tak slaný moučník by taky nebyl špatný.
00:13:42 -No, jasně. Ale nebyla by to sladká tečka. Ale slaná tečka.
00:13:45 -To je pravda.
-To by se nemuselo moc líbit.
00:13:47 Já tam dám jen polovinu cukru,
00:13:48 protože druhou polovinu cukru použiju na šlehání bílků.
00:13:54 Přidáváš tam taky cukr do bílků?
00:13:56 -Já používám spíš třtinový. Bílý moc nepoužívám.
00:13:59 -Nepoužíváš bílý?
-Spíš třtinový.
00:14:02 Myslím, si, že je zdravější.
-Snažíš se vařit zdravě.
00:14:08 No, tak asi jo. Jednou za čas to jde, ne?
00:14:10 Dám tam trochu mouky, jo?
00:14:12 Tento dort je prakticky úplně bez mouky.
00:14:14 Dává se tam akorát troška.
00:14:16 Zbytek mouky si nechám na vymazání té formy,
00:14:20 ve které budeme ten dort péct.
00:14:26 Tak, super.
00:14:28 No a já tady připravím čokoládu, kterou nalámu do misky.
00:14:42 Takže ty vůbec nemůžeš žádné mléčné výrobky.
00:14:45 -Ne. Alergie na kasein, mléčnou bílkovinu.
00:14:48 -Na mléčnou bílkovinu. Hm.
00:14:50 -Na druhou stranu jsem ráda. Mléko není zdravé.
00:14:53 -No a co třeba kozí mléko?
-Kozí jo.
00:14:55 -Kozí můžeš?
-Kozí můžu.
00:14:57 Já si kupuju i kozí sýry, jogurty.
-Takže o to nejseš ochuzená.
00:15:01 -To ne. Jen o ty kravské věci, ale jak říkám, to mi nevadí.
00:15:05 -Takže i ovčí sýry můžeš.
00:15:06 -Ovčí sýry taky. Ze Slovenska. Výborné.
00:15:09 Takhle stačí? Nebo ještě?
-Takhle je to skvělé.
00:15:14 Stačí úplně.
00:15:16 -K nalámané čokoládě přidáme máslo
00:15:19 a dáme rozpustit na 2 minuty do mikrovlnné trouby.
00:15:22 Žloutky vyšleháme společně s cukrem a moukou do hladké pěny.
00:15:26 Z bílků připravíme sníh.
00:15:29 Aby byl sníh tužší, přidáme před koncem šlehání cukr.
00:15:33 Připravíme si ještě dortovou formu,
00:15:35 kterou vymažeme máslem a vysypeme zbytkem mouky.
00:15:39 -Voní to?
-Hm.
00:15:41 Já bych to snědla i tak.
00:15:42 To bychom nemuseli vůbec pokračovat.
00:15:44 -Aha. Já myslím, že by to byla škoda,
00:15:46 když už jsme udělali takových kroků, tak to smícháme všechno.
00:15:53 -To bude výborné. Už se těším.
00:15:55 -Tady vidíš, že to je vlastně úplně dietní dort.
00:15:57 -Takový dietní, ano. Velmi. Ale i kdyby nebyl, tak já ho sním.
00:16:01 Řekla bych jiné slovo.
-Jo? To klidně řekni.
00:16:07 -Čokoládu necháme trochu
00:16:08 vychladnout a pak ji pomalu vléváme do vyšlehaného sněhu.
00:16:13 Musíme být opatrní, aby sníh nespadl a hmota zůstala nadýchaná.
00:16:18 -A ten zbytek můžu vylízat prstem.
-Jasně! Proč jsi to neřekla dřív?
00:16:22 -Protože jsem to dělala jako malá.
00:16:24 -Já taky. Já jsem ujídal babičce sladká těsta.
00:16:30 -Vše jemně promícháme a nelijeme do dortové formy.
00:16:34 Dort máme připraven, stačí ho jen upéct.
00:16:39 -Tak, šup to tam.
00:16:42 A je to.
-Děj se vůle boží.
00:16:52 -Katka je hostitelka moc dobrá, protože vždycky snáší, připravuje,
00:16:58 takže moc ráda ke Katce chodím na návštěvu,
00:17:02 protože nikdy nezůstanu o suchu.
00:17:05 -Katka hostitelka? No výborná.
00:17:07 To si myslím, že se jí nikdo z nás nevyrovná.
00:17:10 Katčino kamarádství, to si cením hodně,
00:17:13 protože je upřímná. A to je pro mě to nejvíc.
00:17:16 -Kačka je úplně úžasná kuchařka a vždy, když něco udělá,
00:17:20 ať už je to na sladko, na slano, tak to stojí za to.
00:17:22 Je to úplně výborné.
00:17:24 Kačka je prostě úžasná ženská.
00:17:34 -Oloupané hrušky nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme jádřinců.
00:17:39 Dáme do připraveného hrnce, nastrouháme trochu citronové kůry,
00:17:43 nakapeme citronovou šťávu,
00:17:45 přidáme celou skořici, badyán a hřebíček.
00:17:49 Zasypeme cukrem a zalijeme vodou.
00:17:55 Z pečícího papíru si vyrobíme pokličku,
00:17:58 kterou vše zakryjeme a dáme vařit.
00:18:09 Půl kila hořké čokolády a 200g másla necháme společně
00:18:13 rozpustit v mikrovlnné troubě.
00:18:16 4 žloutky vyšlehané se 100g hladké mouky
00:18:20 a 100g cukru postupně vmícháme do vychladlé čokolády.
00:18:25 10 bílků vyšleháme do tuhého sněhu a přisypeme 100g cukru.
00:18:30 Všechno zlehka promícháme a nalijeme do vymazané
00:18:33 a moukou vysypané dortové formy.
00:18:35 Pečeme při 170 stupních 20 min.
00:18:40 Hruškový kompot si připravíme ze šesti hrušek,
00:18:43 které oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
00:18:45 Přidáme celou skořici, badyán a hřebíček.
00:18:49 Dochutíme citronovou šťávou a kůrou.
00:18:52 Navrch nasypeme 100g cukru a necháme zhruba 15 min vařit.
00:19:04 -Na závěr přelijeme olivovým olejem.
00:19:12 Posypeme pažitkou.
00:19:14 Můžeme použít i petržel a dnešní menu pro dámskou jízdu je hotové.
00:19:21 Máme tu konfitovaného králíka se zeleninou
00:19:25 fenykl, brambory, šalotka.
00:19:29 Pečený čokoládový dort. Zaručeně bez mléka.
00:19:32 A na osvěžení hruškový kompot.
00:19:37 -Tak, zlatíčka, dobrou chuť.
-Dobrou chuť.
00:19:40 -Nechte si chutnat. Jsem zvědavá, co na to řeknete.
00:20:07 -Dobrý večer, milé dámy.
-Dobrý večer.
00:20:10 -Jak vám chutná?
00:20:12 -Je to vynikající. Potřebuju, abys jezdil častěji.
00:20:15 Moc děkuju za dnešní krásné odpoledne strávené v kuchyni.
00:20:18 Bylo to super. Asistence výborná. A vidím, že dámám chutná.
00:20:22 -Já bych si rozhodně taky dala říct.
00:20:25 -S králíkem?
-Ne. S tou asistencí.
00:20:29 -To je potěšující zpráva v každém případě a počkejte,
00:20:32 až ochutnáte čokoládový dort s hruškovým kompotem.
00:20:35 -Na to se těšíme velmi,
00:20:36 protože ten nám dal velmi hodně práce.
00:20:43 -V každém případě velmi rád bych tu s vámi zůstal, dámy,
00:20:47 ale povinnosti volají.
00:20:48 Proto jménem Kuchařské pohotovosti vám přeji dobrou chuť.
00:20:52 -Děkujeme.
00:20:57 -Kateřina i její kamarádky si králíka opravdu vychutnaly.
00:21:01 Na tento dýchánek dlouho nezapomenou.
00:21:04 Příště bude kuchařská pohotovost zasahovat na kolejích.
00:21:08 Přesně řečeno na studentských kolejích.
00:21:10 Pomoc potřebuje Míša a její spolubydlící.
00:21:15 A co vy? Také máte v kuchyni problém?
00:21:19 Chcete se zlepšit ve vaření, nebo se naučit nová jídla?
00:21:23 Přihlaste se na naší webové adrese.
00:21:25 Tam najdete i všechny naše recepty.
00:21:28 Těšíme se na vás.
00:21:51 Skryté titulky M.Vrbská Česká televize Brno, 2011
00:21:52 .
Kateřina a její přítelkyně se občas sejdou, poklábosí a také trochu mlsají. Jednoho dne přišla řeč i na králíka, kterého Kateřina jídávala jako dítě dost často. Ostatní si králíka na talíři matně pamatují z dětství, nebo ho nejedly nikdy. Ale jak králíka připravit, aby tu nebyl navíc bůček nebo těžká smetanová omáčka? Mladé ženy chtějí totiž jíst zdravě a moderně. A tak si Kateřina pozvala na pomoc Kuchařskou pohotovost s prosbou: chtěla by se naučit připravovat králíka moderně – místo knedlíků zeleninu a místo bůčku jen její oblíbený olivový olej. Poradí si s tak jednoznačným požadavkem šéfkuchař Mirek Kalina? (Ale po lehkém králičím mase to možná stejně bude chtít něco slaďoučkého…)