Paní Petra měla bezpočet chutí a přání, ale nakonec vsadila na to, co dobře zná. Jenomže náš tým to jen tak nenechá a také v tomto případě překvapí něčím docela neobvyklým (2010)
00:00:00 .
00:00:02 ZVONÍ TELEFON
00:00:07 Dobrý den, tady Kuchařská pohotovost.
00:00:14 A jsme opět tady, vaše oblíbená služba.
00:00:35 Na základně Kuchařské pohotovosti to žije.-Jirko!
00:00:40 Á!
00:00:42 Šéfkuchař Jiří, seriózní profesionál,
00:00:46 se kterým nejsou žádné žerty.
00:00:50 Martino!
00:00:53 Jeho pravá ruka Martina, specialistka na studenou kuchyni.
00:01:00 Láďo!
00:01:02 Poslední do týmu, šéfcukrář Vladimír,
00:01:07 drsný chlapík, který se s ničím nepáře.
00:01:10 Jirko, Martino! A všichni 3 dohromady?
00:01:14 Tým snů, který splní každé vaše kulinářské přání.
00:01:20 Tak co, máte chuť? Sbíhají se vám sliny?
00:01:23 Pak není nic jednoduššího, než kontaktovat
00:01:27 Kuchařskou pohotovost. Připravíme menu jen pro vás.
00:01:33 Dnes budeme vařit s usměvavou Petrou.
00:01:36 Já jsem si pozvala Kuchařskou pohotovost,
00:01:39 že bych chtěla pohostit přátele a rodinu. A mohlo by to být
00:01:43 třeba mleté maso, protože to máme všichni rádi,
00:01:47 ale dělám to často, tak bych chtěla něco originálnějšího.
00:01:54 Petřino přání tedy známe,
00:01:57 teď ještě jak se s ním popere náš tým.
00:01:59 Tohle je dneska nejdůležitější. To máš pravdu,
00:02:03 ale Petra chtěla něco originálního. Se sekanou to nevyhrajeme.
00:02:06 Počkej, taková sekaná, když se povede, to je bomba.
00:02:09 To je fakt, ale necháme to na jindy.-Já udělám štrúdl.
00:02:13 Všichni ho dělají z listového, já ho udělám z taženého těsta.
00:02:16 No, dobré. Tak jo, dneska musíme rychle pracovat,
00:02:19 protože já si potřebuji ještě něco zařídit.
00:02:21 Šup, šup, šup! Kam spěcháš?
00:02:22 Honem. No, to je jedno.
00:02:24 Petro, jsme tady v plné polní, teď se musíme domluvit,
00:02:27 čím začneme.-Já bych chtěl začít tím těstem, musí se odležet.
00:02:30 Kdepak, pánové, nejdřív se musí pomlít maso.
00:02:38 Nešlo by to nějak zrychlit? Co pořád máš?
00:02:40 Nic, zítra. Co máš zítra?
00:02:43 Hele, Láďo, ty se o to vůbec nestarej. Víš co?
00:02:45 Radši přines toho tvého robota, ať to mletí masa zrychlíme, jo?
00:02:48 Teď je ti ten můj robot dobrý. A o víc se nestarej.
00:02:50 Tak já jdu pro něj. Šup, šup, šup.
00:02:52 Zdá se, že Martina má dnes opravdu napilno.
00:02:55 takže nebudeme zdržovat ani my a prozradíme vám,
00:02:58 jak bude vypadat dnešní menu. Předkrm: těstovinový salát
00:03:01 s kuřecím masem, samozřejmě mletým. Při servírování hlavního chodu
00:03:05 nás lehce ovane vůně orientu, podávat se totiž bude maso
00:03:09 na způsob kebabu s okurkovou omáčkou
00:03:12 a šafránovou majonézou. A Vladimírovou "poctivou klasikou“
00:03:15 na závěr bude tažený závin s jablky.
00:03:49 Co tady pořád děláte? Meleme, meleme.
00:03:54 Ale máme hotovo. Marťo, skoč Láďu zabavit.
00:03:59 Tak jdeme. A my si tady zatím připravíme maso.
00:04:02 Naložíme ho.
00:04:06 Mleté kuřecí maso jsme dali do ledničky pro Martinu,
00:04:09 to bude potřebovat na salát. A my si připravíme mleté maso
00:04:12 ve stylu kebab. Budeme potřebovat: mleté jehněčí nebo skopové, bůček,
00:04:17 smetanu, vajíčka, cibuli, česnek, pálivou a sladkou papriku, sůl,
00:04:25 zázvor, mletý... hřebíček... Máme toho hrozně moc,
00:04:31 takže jsem se trochu zadrhnul. Takže mletý hřebíček, pažitku,
00:04:35 mletý muškátový oříšek, šafrán, skořici, koriandr,
00:04:40 mletý kořen, a i čerstvý. Poprosím prolisovat česnek
00:04:44 a já zatím nasekám koriandr, rovnou do mísy.
00:04:50 Jestli ho máte rádi, tak víc. Tak středně.
00:04:53 Tak přiměřeně. Petro, mně je ten stůl tak akorát,
00:04:58 ale vám je to nějak vysoké, ještě ta mísa...
00:05:01 Já bych měla nápad. Hm.
00:05:09 To máme takové pomocníka pro malou. Taky vaří?
00:05:12 Taky vaří. Ještě ten česnek? No, já bych nechal.
00:05:18 Kdyby bylo potřeba, přidáme. A totéž platí i o čerstvém
00:05:22 nasekaném koriandru, který je hodně aromatický,
00:05:25 proto bychom to s ním neměli přehánět.
00:05:27 Jiří ho tedy přisypal k česneku jen trochu a pak už mohla Petra
00:05:31 do mísy přidat i namleté jehněčí a vepřový bůček.
00:05:35 Cibuli.
-Všechnu?-Všechnu.
00:05:39 Ona se tam krásně proleží. Smetanu,
00:05:49 teď poprosím vajíčka. Všechny?
00:05:53 Všechny. Rozmícháme to v hladkou hmotu.
00:06:00 To je vysilující mít tu ruku takhle ve výšce.
00:06:04 On ten stůl na vaření moc není. Ne, ne, tady se nevaří.
00:06:08 Já vím, ale kdybychom vařili na 2. straně,
00:06:10 tak diváci nic neuvidí, takže to musíme vydržet.
00:06:16 Maso se nám spojilo a přidáme koření.
00:06:19 Nejdřív lehce osolíme. Lepší je rukou,
00:06:24 protože z mističky tam může najednou spadnout větší množství
00:06:29 a bude to nekontrolovatelné. Papriku. Pálivější, méně pálivé?
00:06:35 Spíš méně. Takže jsme dali sladkou
00:06:38 a dáme špetku pálivé. Radši prstem, aby tam nespadlo všechno. 3x.
00:06:44 Trochu zázvoru. S aromatickým kořením opatrně.
00:06:49 Trošku mletého hřebíčku, pažitku tam dáme všechnu,
00:06:54 trošku muškátového oříšku,
00:06:58 šafránu dáme jako šafránu,
00:07:04 trochu skořice,
00:07:09 koriandr. A teď vás poprosím
00:07:12 i s kořením pěkně do hladka promíchat.
00:07:16 To voní. A to je právě ono, musí to vonět,
00:07:20 musí to být dobré. Já jsem tady nechal
00:07:23 2 druhy koření, které mně osobně moc nevoní,
00:07:25 ale co vy na to? Římský kmín.
00:07:28 Tohle je dost aromatické. Kardamon.
00:07:31 Já bych tam už ani nic nedávala. Nedáme?
00:07:34 Ne, ne. Dobře. Dáme do chladu uležet,
00:07:37 maso nám trošku ztuhne a pak z toho vyválíme válečky.
00:07:41 Dobře. Než ta chvíle přijde,
00:07:42 bude to ještě trvat, my si ale zopakujeme recept už teď.
00:07:46 Do mletého jehněčího nebo skopového masa
00:07:50 a mletého vepřového bůčku přimícháme prolisovaný česnek,
00:07:53 čerstvě nasekaný koriandr, najemno nakrájenou cibuli,
00:07:58 smetanu a vejce. Pak směs osolíme a dochutíme
00:08:01 sladkou a pálivou paprikou, mletým zázvorem, hřebíčkem,
00:08:05 nasekanou pažitkou, mletým muškátovým oříškem,
00:08:07 šafránem, skořicí, koriandrem, případně římským kmínem
00:08:11 a kardamonem. Jednotlivé poměry koření
00:08:14 si upravíme podle vlastní chuti. Řídíme se zkrátka tím,
00:08:17 co máme rádi my a ti, pro které jídlo připravujeme.
00:08:21 Na závěr celou směs znovu do hladka promícháme
00:08:24 a dáme ji do chladu odležet. Poté z ní navlhčenýma rukama
00:08:28 tvarujeme válečky, které napichujeme na špejle.
00:08:31 Nebudou se pak rozpadat a lépe drží tvar.
00:08:34 Grilujeme v troubě při 250 stupních asi 10 minut.
00:08:38 Ideální je ale příprava na dřevěném uhlí.
00:08:42 A teď můžeme konečně pustit do kuchyně Vladimíra.
00:08:48 Dělala jste už někdy tažený závin? My tomu někdy říkáme tažňák.
00:08:51 Já jsem nedělala, ale mamka dělá dost často.
00:08:54 Dneska už se to doma moc nedělá, protože to dá víc práce,
00:08:57 ale myslím si, že ta práce se vyplatí.
00:08:59 Budeme na něj potřebovat: hladkou mouku, vajíčko, vodu,
00:09:03 ocet, olej a sůl. Na náplň: jablka, rozinky, strouhanku,
00:09:11 mandle na plátky, cukr, vanilkový cukr, skořici
00:09:16 a na závěr to pomašlujeme rozpuštěným máslem
00:09:19 a posypeme moučkovým cukrem. Mouku dovnitř.
00:09:23 Tohle je taková složitá operace. Hm.
00:09:26 Vajíčko dovnitř. Všechno je to odvážené, mělo by to fungovat.
00:09:30 Olej.-Všechen?
-Jo.
00:09:35 Ocet všechen ne, jen... Přiměřeně.
00:09:39 Jo. A vody?
00:09:41 Vodu všechnu ne, protože nikdy nevíme,
00:09:43 jak bude sát mouka. Dobré.
00:09:46 Trošku soli a jdeme to zadělat.
00:09:59 Stroje pracují za nás. Ale čas proti nám,
00:10:02 a hlavně proti Martině, která dnes, kdo ví proč,
00:10:06 všechny popohání. A tak jí trochu pomůžeme.
00:10:12 Já myslím, že už by to mohlo být hotové.
00:10:18 Jo, pěkné. Ládíku, měl bych na tebe prosbu,
00:10:21 zredukovat víno se šafránem na 1/3. Ale my už teď máme hotovo,
00:10:28 protože já musím těsto nechat odležet někde v pokojové teplotě
00:10:32 a pustím sem Martinu. To je jedno,
00:10:35 tak to pohlídá Martina. Dobře.
00:10:39 To je fajn, tak já tady ještě budu redukovat víno za Jirku...
00:10:43 Ti chlapi se fakt bez nás neobejdou.
00:10:45 No, nic, my si připravíme těstovinový salát s kuřecím masem.
00:10:49 Na to budeme potřebovat: kuřecí mleté maso, těstoviny,
00:10:53 olivový olej, bílé víno, jarní cibulku, červenou a zelenou
00:10:56 papriku, žluté a červené cherry rajčátka, černé a zelené olivy,
00:11:02 sůl, pepř, chilli a na dochucení citrónovou šťávu.
00:11:06 Já už jsem si to všechno připravila, protože spěcháme.
00:11:09 Papriky jsem si nakrájela na kostičky, olivy jsem překrájela
00:11:12 napůl, cherry rajčátka taky, jarní cibulku jsem si nakrájela
00:11:16 a uvařila jsem si těstoviny, takže my se přesuneme
00:11:19 ke sporáku s masem. Já vezmu olej a víno,
00:11:23 ale to budeme muset sestoupit z těch oblačných výšin.
00:11:29 Přidáme olej, maso.
00:11:37 Zakápneme troškou bílého vína.
00:11:43 Promícháme, osolíme a opepříme.
00:11:53 Ještě, ještě, pořádně.
00:11:56 To stačí. Já to osolím. Promícháme.
00:12:04 Bezva, já skočím pro chilli.
00:12:13 Tak, teď to orestujeme, aby tam nebylo syrové maso.
00:12:25 Maso je orestované, víno má Jirka zredukované,
00:12:28 tak ten salát dokončíme. A jedeme, ať nám to odsýpá.
00:12:32 Těstoviny,
00:12:36 papriky,
00:12:39 rajčata, zelené a černé olivy,
00:12:46 cibulku, olivový olej,
00:12:55 sůl, pepř.
00:13:01 Martino, vy hrozně napínáte diváky i mě.
00:13:04 Kam pořád tak spěcháte? Petra se pravý důvod dozví teď.
00:13:08 Vy si ale budete muset ještě chvíli počkat.
00:13:11 To, jo, tak honem, honem. Musíme.
00:13:15 Na závěr přidáme kuřecí maso.
00:13:25 Já podám lžičky na ochutnání.
00:13:32 Dobré ne? Dobré, prosím.
00:13:40 Já bych řekla, že je to výborné. Hm, a budeme tam přidávat
00:13:43 ten citrón? Ne, nebudeme.
00:13:45 Paráda. A protože jsme byly tak rychlé,
00:13:48 tak Jirkovi k masu uděláme okurkovou omáčku.
00:13:51 Ale nejdřív rekapitulace: Mleté kuřecí maso s trochou vína,
00:13:54 soli, pepře a chilli orestujeme na olivovém oleji.
00:13:57 Uvařené těstoviny smícháme s kostičkami barevných paprik,
00:14:01 půlkami cherry rajčat, zelených a černých oliv,
00:14:04 najemno nakrájenou cibulkou, olivovým olejem, solí a pepřem.
00:14:08 Na závěr přidáme zchladlou masovou směs,
00:14:11 vše pořádně promícháme a případně dochutíme
00:14:14 citrónovou šťávou. Recept na tento pokrm najdete
00:14:17 v aktuálním vydání časopisu Týdeník Květy.
00:14:20 A teď už se můžeme pustit do slíbené okurkové omáčky.
00:14:25 Budeme potřebovat: oloupané, najemno nastrouhané okurky,
00:14:29 zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, olivový olej,
00:14:33 citrónovou šťávu, sůl, pepř a nasekanou pažitku.
00:14:37 Tahle omáčka je hrozně jednoduchá, prostě to smícháme
00:14:41 všechno dohromady. A kdo má rád víc česneku,
00:14:43 tak si tam přidá víc česneku, kdo má rád kyselé,
00:14:46 tak si tam přidá citrónovou šťávu. Prostě podle své chuti.
00:14:50 Smícháme jemně nastrouhané okurky, prolisovaný česnek,
00:14:53 kysanou smetanu, trochu olivového oleje a citrónové šťávy,
00:14:56 osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku.
00:15:00 Doladíme podle vlastní chuti a blesková okurková omáčka
00:15:03 je hotová. A teď se dostane ke slovu opět Vladimír.
00:15:07 Těsto odleželo. Vidíte, jak to pěkně vyzrálo.
00:15:10 Nádhera. Tak, válet s válečkem umíte.
00:15:14 Jo, umím. Já jsem...
00:15:18 Já ten štrúdl neumím. Tak teď se ho naučíte.
00:15:22 Já pomoučím stůl a malinko si to předválíme.
00:15:29 Přestože Petra tvrdila, že štrúdl neumí, ukázalo se,
00:15:33 že cukrářský talent rozhodně má, což ocenil i Vladimír.
00:15:37 To je ono, dobré. To otočím já.
00:15:42 Teď zase takhle.
00:15:47 To už nám stačí.
00:15:50 Tak, já pomoučím plátno.
00:16:01 Teď je důležité... Teď je vidět, jak jsem veliký chlap.
00:16:05 Dobré, můžete zase nazpátek. Těsto se nemá brát takhle,
00:16:10 aby nám prsty neprošly těstem. Bere se to nahoru na dlaně.
00:16:15 Vidíte to? Hm.
00:16:17 Dáme si to na plátno a teď to takhle budeme vytahovat.
00:16:26 Tak pojedeme spolu. Já dám pryč váleček.
00:16:29 Vytahovat? Vytahovat. Nesmíme to protrhnout,
00:16:33 jak to protrhneme, tak je to špatné.
00:16:36 Tažený závin má svůj původ ve staré rakousko-uherské kuchyni
00:16:40 a k dokonalosti ho přivedly maďarské hospodyňky.
00:16:43 Ale ani ty naše nezůstaly pozadu. Já myslím,
00:16:46 že maminka se ve vás nezapře. Už je vám, Petro, jasné,
00:16:49 proč se tomuhle štrúdlu říká tažený?
00:16:51 Už je mi to jasné. Já to vždycky takhle ještě okrajuji
00:17:03 Možná je to i třeba zbytečné, ale já mám rád, když je to hezké.
00:17:08 To je hned sympatičtější. Paráda.
00:17:11 Jako další krok vezmeme štěteček a takhle ho máslem potřeme.
00:17:27 Hezky to posypte strouhankou, stejnoměrně. To je ono.
00:17:43 Máme jablíčka a přidáme rozinky,... Do toho?
00:17:49 Jo. Budete míchat? Budu míchat.
00:17:53 Mandličky. Jak to máte ráda? Může být dost.
00:18:02 Trošku vanilkového cukru.
00:18:07 Cukr, ne moc, já jsem jablka chutnal,
00:18:12 jsou docela sladká. Vladimíre, loupal jste ta jablka?
00:18:17 Jsou tam slupky? Nejsou.
00:18:20 Loupal. SMĚJÍ SE
00:18:22 Loupal jsem je, myslím si, že je to jedno.
00:18:25 Záleží asi na vkusu každého. Stejně tak jsem je nakrájel
00:18:28 na malé kousky, budou vidět v řezu,
00:18:31 kdežto když je někdo nastrouhá, tak je potom taková fáš.
00:18:36 Přidáme skořici. Koukám, že jablka docela pouští šťávu,
00:18:40 tak tam přidáme ještě trochu strouhanky, ona nám to zatáhne.
00:18:53 To stačí, to už je zamíchané úplně nádherně.
00:18:58 Teď jsou 2 možnosti. Já to dělám tak,
00:19:02 že dám tady hromádku jablek a ten štrúdl zavinu tak,
00:19:06 že se mi kolem jablek ovíjí těsto. Druhá varianta je,
00:19:10 že rozhrnu jablka po celé ploše a zatočím to jako roládu.
00:19:15 U té 2. varianty je nepříjemné to, že to těsto, které je uvnitř,
00:19:20 je nepropečené, je uvařené, takže já mám radši 1. variantu.
00:19:25 Jak ho uděláme? Já bych byla taky pro 1. variantu.
00:19:28 Dobře.
00:19:38 Kdo bude zatáček štrúdl? Já to nechám na vás.
00:19:42 A já to zase nechám na vás.
00:19:44 Víte, jakou bude mít radost maminka?
00:19:48 Tak já si umyji ruce a budu připravený pohotovostně.
00:19:51 Dobře. Jak jinak, když jde o člena týmu
00:19:54 Kuchařské pohotovosti! A ještěže Vladimír připravený byl,
00:19:57 zasahovat totiž nakonec opravdu musel.
00:20:00 Teď zastavíme, dáme tomu tvar. Tím se to vlastně utáhne.
00:20:07 Přitáhneme si to k sobě, abychom neskončili
00:20:10 támhle v obýváku. A jedeme.
00:20:14 Až do konce? Jo.
00:20:17 Dobré ne? Paráda.
00:20:20 Tady je plech. Pečící papír se nepoužívá?
00:20:25 Já ho nepoužívám. Já kdybych v práci používal
00:20:28 pořád pečící papír, tak to abychom měli papírnu.
00:20:44 Ten kraj se nijak nezadělává? Já ho jenom takhle trošku zatáhnu.
00:20:48 Ona nám tím krajem půjde ven ta vlhkost a pára.
00:20:52 Já jen, že šťáva z toho vytéká a potom se to připaluje.
00:20:55 Nebo to nevadí? Dobře.
00:20:57 Víte, kolik jsem upekl štrúdlů?
00:21:00 První závin máme hotový, budeme ho péct
00:21:03 zhruba na 200 stupňů. Nevím, jak dlouho,
00:21:07 musí se nám hezky zabarvit. Bude takový hezky zlatavý.
00:21:10 Mašlovat ho budeme máslem až po upečení.
00:21:13 A protože nám zbylo těsto i jablka, tak jdeme dělat další.
00:21:17 A než bude hotový i 2. závin, zopakujeme si recept:
00:21:20 Z mouky, vejce, oleje, trochy octa, špetky soli a vody,
00:21:24 kterou přidáváme postupně, uhněteme vláčné těsto.
00:21:27 To necháme zakryté utěrkou při pokojové teplotě odležet,
00:21:31 pak ho vyválíme, na hřbetech rukou přeneseme
00:21:34 na pomoučené plátno a opatrně ho vytahujeme
00:21:37 do požadovaného tvaru. Zarovnáme okraje,
00:21:40 potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou
00:21:43 a závin naplníme směsí nakrájených
00:21:46 nebo nahrubo nastrouhaných jablek s rozinkami, plátky mandlí,
00:21:49 vanilkovým a krystalovým cukrem a skořicí. Pokud jablka pouštějí
00:21:53 hodně šťávy, přidáme do náplně i strouhanku.
00:21:57 Pečeme na 200 stupňů podle výkonu trouby asi 15-20 minut
00:22:01 dozlatova. Během pečení troubu odvětráváme,
00:22:06 aby se uvnitř nehromadila pára. Ještě teplý závin pomašlujeme
00:22:10 rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.
00:22:13 Poslední, co nám dneska zbývá, je šafránová omáčka.
00:22:16 Ale ta je tak jednoduchá, že ji můžu udělat sám.
00:22:18 A Martina pořád dneska pospíchá, tak byste jí mohla pomoct se stolem
00:22:22 Dobře. A když je to tak jednoduché, manžel už se vrátil,
00:22:25 tak já vám ho sem pošlu. Bezvadné, díky.
00:22:31 Manželka říkala, že jednoduché zvládnete i vy.
00:22:34 To vypadá, že moc nevaříte. Jak to je?
00:22:37 Vaříval jsem. Tak se k tomu vaření vrátíte.
00:22:40 Budeme potřebovat: majonézu, šafrán svařený s bílým vínem,
00:22:45 vinný ocet, cukr, chilli, pepř a sůl. Teď je to na vás.
00:22:51 Přidáme majonézu,
00:22:59 kapku octa,
00:23:03 cukr, omáčka bude sladší,
00:23:10 trochu soli,
00:23:14 chilli,...
-Lehce.-Lehce.
00:23:20 Takže lehce i pepře.
00:23:24 Pořádně promíchat. A máme hotovo!
00:23:28 A teď rekapitulace: Víno se šafránem vaříme
00:23:31 tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje asi na 1/3.
00:23:34 Po vychladnutí přidáme majonézu, kapku octa, cukr, trochu soli,
00:23:38 podle chuti chilli a pepře, důkladně promícháme
00:23:41 a můžeme podávat.
00:23:46 To je krásné. To bude dobrota.
00:23:49 To jsem ráda, že se vám to líbí, tak se pusťte do jídla,
00:23:52 ať vám to nevystydne. My se omlouváme, už musíme jít,
00:23:54 hrozně pospícháme. To nemyslíte vážně!
00:23:57 Toho je tady hromada, tak si dáte s námi.
00:23:59 No, ale my musíme ještě zítra... Víš co, ne?
00:24:02 Aha. A co bude zítra?
00:24:04 Jirko, já jsem ti říkala, že musíme zítra přece...
00:24:07 Jasně, jasně. Takže dobrou chuť, hezký večer.
00:24:10 Kam spěcháte? Uvidíš.
00:24:13 Co bude zítra? Nic, uvidíš.
00:24:17 Co? Zítra mají přece svátek všichni Vladimírové!
00:24:20 Tedy i ten náš, pro kterého musí Martina s Jiřím
00:24:23 přichystat alespoň malé překvapení.
00:24:29 Máte i vy problémy v kuchyni nebo jen chcete potěšit své blízké?
00:24:34 ZVONÍ TELEFON
00:24:37 Kontaktujte Kuchařskou pohotovost.
00:24:40 Přijedeme kdykoliv, kamkoliv a menu vám ušijeme přímo na tělo.
00:24:45 Jak jinak, Kuchařská pohotovost je tu přece pro vás.
00:25:20 Tenhle volejbalový tým právě zakončil halovou sezónu
00:25:23 a rád by důstojně oslavil zahájení sezóny letní.
00:25:27 Proto si jedna z hráček, paní Hana, pozvala na pomoc
00:25:30 Kuchařskou pohotovost. Náš tým zvolil lehčí jídla,
00:25:33 pro volejbalistky jako stvořená: předkrmem tedy bude pěna
00:25:37 z uzeného halibuta doplněná šafránovým krémem,
00:25:40 hlavním chodem krůtí stehna na madeiře
00:25:42 a menu završí Vladimírův citrónový koláč.
00:25:45 Skryté titulky: Dušková
00:25:47 .
Paní Petra je na mateřské dovolené, a tak vaření je její téměř každodenní starostí. Ve svém zadání však uvedla, že by si přála něco opravdu originálního a složitého, chtěla by totiž překvapit svého manžela i celou rodinu a udělat všem radost. Její představa měla mnoho variací, ale po dlouhém uvažování a kombinování různých specialit, surovin i způsobů přípravy nakonec zvítězila jistota a zadání mělo stručné znění – mleté maso. A tak kromě našeho kuchařského týmu, paní Petry, jejího manžela a také jejich dětí a hostů sehraje jednu z hlavních rolí i mlýnek na maso. S jeho pomocí připraví Kuchařská pohotovost těstovinový salát s mletým kuřecím masem, mleté pikantní maso na způsob kebabu s omáčkami, a to okurkovou, tomatovou a šafránovou. Menu z mletého masa pak zakončí skutečně klasický zákusek v podobě taženého jablečného závinu.