Paní Dita by ráda uvařila něco opravdu dobrého ze surovin, které považuje tak trochu za neoblíbené či v kuchyni odstrkované. Chce vařit bez předsudků, a taky bez masa. Co na to asi řekne náš profesionální tým? (2009)

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Litujeme, ale video není dostupné

Další volání o pomoc i zadání našemu týmu trošku zamotalo hlavu. Paní Dita měla velmi složité přání a napsala ve svém dopise: „Přála bych si plné menu, oběd či večeři s polévkou a dezertem – jídlo ze zeleniny, která je obecně málo oblíbena, ale podle mne jen díky neznalosti těch správných receptů, myslím tím červenou řepu, cuketu, mangold, lilek, okurku za tepla nebo luštěniny. Zeleninu ideálně v kombinaci s jáhlami, pohankou, amarantem, mořskými řasami, kroupami.“ A dodala velmi důležitý požadavek: „Jen bych uvítala, aby to bylo bez masa! Maso sice všichni jíme, ale chtěla bych ukázat, že jde velmi chutně vařit i bez masa a z běžně „neoblíbené“ zeleniny. Chtěla bych přesvědčit svou rodinu a hlavně svého otce, že lze vařit a dobře jíst i bez předsudků… a bez masa. Sama se tak snažím, ale mé pokusy jsou hodně v začátcích a chtěla bych předložit v tomto směru něco opravdu chutného, vzhledného a ne jen moje nahodilé experimenty.“

Jak si náš tým poradí s tímto náročným úkolem, jak rozlousknou všechny požadavky, jak se podaří zakomponovat do jídel kroupy, pohanku či jáhly a jakou zeleninu použijí a vůbec, jaké speciality se tentokrát objeví na talíři paní Dity, to už uvidíte v dalším pokračování cyklu.