Paní Hana si zamilovala ruskou kuchyni, ale není si vůbec jistá, jestli všechny klasické ruské pokrmy vaří správně. A tak se spolu s ní podíváme, jak se dělá pravý ruský boršč, galja z telecího masa a sladké pirohy (2009)

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Litujeme, ale video není dostupné

Paní Hana je architektka a velmi zaměstnaná žena. Z jejího telefonátu bylo hned znát, že je také docela svérázná a zajímavá osoba. A navíc si zamilovala typickou ruskou kuchyni. Chtěla by umět pořádný pravý ruský boršč, případně i jinou typicky ruskou polévku, jako je soljanka, rassolnik, okroška nebo šči, pak by se ráda naučila nějaké neobvyklé ruské jídlo jako jsou golubcy nebo žarkoje, ale ze všeho nejvíc něco dobrého z telecího masa. Hlavně ji zajímají méně známá ruská jídla a sladkosti, z nichž by si chtěla vyzkoušet třeba tradiční kulič, o kterém se říká, že jeho recept je váženým dědictvím starých ruských rodin, či carskou paschu, která patří k tradičním velikonočním sladkostem a nebo i trochu známější sladké pirohy. Mnohá ruská národní jídla už zkoušela připravit sama, protože se nebojí v kuchyni experimentovat. Některá se jí povedla, u jiných ji ale výsledek úplně nenadchl. A tak ze všeho přemýšlení nad záhadami ruské kuchyně byl nakonec telefonát na základnu týmu Kuchařské pohotovosti a prosba o pomoc.

Ani toto pozoruhodné přání nebylo odmítnuto, a tak se paní Hana společně s naším týmem pustí do pořádného ruského boršče, naučí se speciální telecí maso dušené v troubě, kterému se říká Galja. A nakonec to budou tradiční ruské pirohy s makovou a ořechovou náplní.