Maso

Marinované kuřecí kousky tori karaage

1 kg kuřecích stehen bez kosti
30 g čerstvého zázvoru
30 g česneku
60 ml mirinu
120 ml sojové omáčky
30 g sezamového oleje
pepř
chilli
200 g škrobu na asijské pokrmy
2 vejce

Maso nakrájíme na větší kousky a naložíme do marinády z nastrouhaného zázvoru, prolisovaného česneku, mirinu, sojové omáčky, sezamového oleje a trochy pepře a chilli. Po několika hodinách vmícháme ještě vejce a škrob, necháme deset minut odležet a osmažíme na rozehřátém oleji.

Salát

ledový salát
limeta
rybí omáčka
sezamový olej
cukr
sůl

Pokud budeme maso podávat na ledovém salátu, který zakápneme dresinkem z trochy limetové šťávy, rybí omáčky, sezamového oleje, cukru a špetky soli, bude výsledný pokrm naprosto dokonalý. Zejména, když jako přílohu naservírujeme jasmínovou rýži.

Rady

Můžete použít i kuřecí prsa, ale stehna jsou šťavnatější.

Mirin se hodí i do asijských omáček nebo na ryby, pokud chceme odstranit příliš silné rybí aroma. Mirin je slazené japonské rýžové víno. Používá se především jako ochucovadlo při vaření. Někdy bývá nazýváno jako slazené saké, což v podstatě je. Mirin se však nikdy nepije samotný, používá se výhradně na vaření. Náhradou za mirin může být suché sherry s trochou cukru.

Kvalita použité sojové omáčky se odrazí na výsledné chuti pokrmu.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl